Ləvazimətlar:
Un - 1 stəkan
Soda - 1 çay qaşığı
Xama - 1 stəkan
Kərə yağı - 5 xörək qaşığı
Yumurta - 3 ədəd
Hazırlanması:
Ləvazimətlardan ibarət xəmir yoğrulur. 10 - 15 dəqiqə
soyuducuda saxlanılır. Xəmir soyuyub bərkidikdən sonra yayıb, iç dağılmasın
deyə, kənarlarını yuxarı qatlayır, çox da isti olmayan duxovkada bişiririk. Tamam
soyuyandan sonra piroqun üzərini bütöv çiyələklərlə doldururuq.
Sonra da piroqu bəzəyirik: 1 xörək qaşığı jelatinin üzərinə isti su töküb şişib - qabarsn deyə 30 - 40 dəqiqə saxlayırıq. Su ilə qarışdırılmış şəkər və giləmeyvə şirəsindən ayrıca bişirib, 1 buğum da qaynatdıqdan sonra yerə düşürürlər. Jelatin qarışdırılmış şərbəti ilıq ikən astaca piroqun üstündəki çiyələklərin üstünə gəzdirirlər.
Sonra da piroqu bəzəyirik: 1 xörək qaşığı jelatinin üzərinə isti su töküb şişib - qabarsn deyə 30 - 40 dəqiqə saxlayırıq. Su ilə qarışdırılmış şəkər və giləmeyvə şirəsindən ayrıca bişirib, 1 buğum da qaynatdıqdan sonra yerə düşürürlər. Jelatin qarışdırılmış şərbəti ilıq ikən astaca piroqun üstündəki çiyələklərin üstünə gəzdirirlər.