Ləvazimatlar:
Digər Leço resptləri
Pomidor
- 10 kq
Yaşıl
bibər - 1.5 kq
Qırmızı
bibər - 3.5 kq
Soğan
- 2.5 kq
Duru
yağ - 1 litr
Şəkər
tozu - 1 stəkan
Üzüm
sirkəsi - 1 stəkan
İri
duz -1 ovuc
İstiot
- 2 çay qaşığı
Hazırlanması:
Böyük qazanda maşından keçırilmiş
soğan qızardılır. Soyluyub, sıxılmış pomidor doğranılıb qazana tökülür. Üzərinə
kök doğranıb əlavə eilir.1.5 saat qaynadılır. Bibərlər yuyulub, 4 yerə bölünüb
qazana tökülür. Bişənə
yaxın duz, istiot, sirkə, pesok əlavə olunur. Leço isti – isti bankalara
doldurularaq, 45 dəqiqə sterilizə edilir.