10 -
dilim boyat çörək
4 xörək qaşığı ərinmiş yağ
4 xörək qaşığı ərinmiş yağ
10-
ədəd alma
1.5 -
stəkan şəkər tozu
0.5-
litr süd
Hazırlanması:
Almanın
qabığı soyulub nazik dilimlərə doğranır. Boyat ağ çörək dilim - dilim
kəsilir. Çörək yağa batırılıb tavaya düzülür. Üstünə 1 qat alma dilimindən
qoyulur. Beləliklə 1 neçə qat çörək və alma düzülür, axrıncı qata çörək
qoyulmalıdır. Bundan sonra yumurta şəkərlə çalınır. Üstünə süd əlavə
edilib, tavadakı çörəyin üstunə tökülür, daha sonra dxovkada bişirilir.
Rəsulovava Səlimə xanım , Gəncə
Rəsulovava Səlimə xanım , Gəncə