Tərkibi:
2.5
stəkan – un
200
qram – kəsmik
2
ədəd – yumurta
1
stəkan – şəkər tozu
0.5
çay qaşığı – çay sodası
1 çay
qaşığı – üzüm sirkəsi
1
xörək qaşığı – günəbaxan yağı
Xama
– 100 qram
Duz –
0.5 qram
Hazırlanması:
Yumurta
şəkər tozu ilə çalınır, çay sodası xamanın içinə tokülüb qarışdırılır, bunlar
kəsmik, sirkə və una əlavə edilib xəmir yoğrulur. Axırda xəmirə günəbaxan yağı
əlavə edilir, yenidən yoğrulur. Xəmirdən kiçik kökələr düzəldilir. Üstünə
yumurta sarısı çəkilib dxovkaya
qoyulur.
Zaidova Svetlana
, Çeboksar şəhəri