Xəmir üçün:
4
yumurta ağı
1
stəkan – şəkər tozu
1
paçka vanil
Krem
üçün:
150
qram – kərə yağı
6
xörək qaşığı - qatılaşdırılmış süd
Hazırlanması:
Yumurta
ağı yaxşıca çalınır. Hazır olana yaxın içinə şəkər tozu və vanil əlavə edilib
yenidən çalınır. Bu qarışıq ya mətbəx şprisi ya da adicə qaşıqla gotürülüb,
kağız salınmış listə istənilən formada qoyulur və 25 – 30 dəqiqədə 110 – 120 C dərəcəyədək qızdırılmış
dxovkada bişirilir. Hazır olanda arasına krem sürtülüb cüt - cüt birləşdirilir.
Merenki pirojnasına həmçinin 0.5 qram şəkər tozu ya da 1 xörək qaşığı kakao
əlavə etmək olar.