
100 qram şit yağ
1 çimdik duz
1 çimdik şəkər tozu
3 ədəd yumurta
100 qram un
İçlik üçün:
2 ədəd limon
5 ədəd yumutanın sarısı
1 stəkan şəkər tozu
50 qram şit yağ
50 qram şəkər kirşanı
Hazırlanması
Əvvəlcə qazanı götürüb, içinə 0.5 stəkan isti su tökürük. Suya 100 qram kərə yağı, 1 çimdik duz və 1 çimdik şəkər tozu tökürük. Hələki yağ qazanda əriyir, başqa bir qabda 3 ədəd yumurtanı çırpıcı və ya mikser ilə çırpırıq. Qazanda əriyən yağa 100 qram un əlavə edib, qarışdırırıq və arası kəsilmədən çırpdığımız yumurtaları qazana əlavə edib, qarışdırmağa davam edirik.
Sonra 2 ədəd qaşıq götürüb, hazırladığımız xəmiri kiçik kündələrə ayıraraq, dxovkanın listinə sıra ilə düzürük. Yaxşı olar ki, bunları yağlı perqament kağızının üstünə yığasınız. Sonra bişmək üçün dxovkaya qoyuruq.
Krem üçün: 2 ədəd limon qabığını sürtkəcdən keçirib, limon sedrası əldə edirik. Limonların özünü isə sıxıb suyunu əldə edirik. Daha sonra 5 yumurta sarısını bir qaba tökürük və həmin qabı su buxarı qazanının üstünə qoyuruq. Bu yumurtalara limon sedrasını, limon sokunu və 1 stəkan kirşanı əlavə edib, qatılaşana qədər arasıkəsilmədən qarışdırırıq. Daha sonra hazırladığımız bu kremi oddan götürüb soyuduruq, sonra isə şit yağ əlavə edib, qatı kütlə əmələ gələnə qədər qarışdırırıq.