Ləvazimatlar:
1 st
su dan bişirilir.Bu mürəbbəsniu susuz da bişirmək olar.Bunun üçün qabığı
soyulmuş əncirin üstünə şəkər tozu (1 kq meyvəyə 750 qram şəkər
tozu)tökülüb,4-5 saat saxlanılır.Meyvələr şirə buraxandan sonra va odda
bişirilir.Əncir mürəbbəsin hazır olmasına az qalmış mütləq limon turşusu tökmək
lazımdır.
Əncir
– 1 kq
şəkər
– 1 kq
limon
turşusu – 1 q
vanilin
– 0,5 q
Hazırlanmsı:
Əncir
mürəbbəsi bişirərkən,əncirlər yuyulur qabığı soyulur və süzgəcdən suyu süzüləndən sonra şirə
bişirilib,meyvələri qaynar şirəyə tökülür və bişirilir.
Şirə hər kq meyvəyə 750 qram
şəkər tozu və