40
stəkan un
200
qram kərə yağı
200
qram xama
2
yumurta
1
yumurta sarısı
1 xörək qaşığı şəkər tozu
50
qram maya
0.5
çay qaşığı duz
Hazırlanması:
Maya, şəkər tozu ilə bir az ilıq suda açılır, üstünə 1 stəkan un tökülüb, qarışdırılır və acımağa qoyulur. Yağ əriyənə qədər çalınır və üstünə çalınmış yumurta, xama, duz tökülüb qarışdırlır. 3 stəkan un və açılmış xəmir maya ilə yoğrulur. Xəmir o qədər yoğrulur ki, əllərdən qopmağa başlayır. Sonra üstü örtülüb, 2 – 3 saat isti yerə qoyulur. Xəmir 2 – 3 dəfə artanda yenidən övkələnir. 3 cü dəfə isə ondan piroq hazırlanır.
Maya, şəkər tozu ilə bir az ilıq suda açılır, üstünə 1 stəkan un tökülüb, qarışdırılır və acımağa qoyulur. Yağ əriyənə qədər çalınır və üstünə çalınmış yumurta, xama, duz tökülüb qarışdırlır. 3 stəkan un və açılmış xəmir maya ilə yoğrulur. Xəmir o qədər yoğrulur ki, əllərdən qopmağa başlayır. Sonra üstü örtülüb, 2 – 3 saat isti yerə qoyulur. Xəmir 2 – 3 dəfə artanda yenidən övkələnir. 3 cü dəfə isə ondan piroq hazırlanır.