Tərkibi:
10 kq yaşıl
bibər
4 kq yumşaq
pomidor
1.5 stəkan
su
1 stəkan
günəbaxan yağı
1 stəkan üzüm
sirkəsi
1 stəkan xalis bal
9 dilim
sarımsaq
duz ,istiot
Hazırlanması:
Əvvəlcə
pomidorun qabığını soyuruq, xırda-xırda doğrayırıq.Sonra iri qazana
bal,sirkə,pomidor, günəbaxan yağı, və su əlavə edib qarışdırırıq.
Qaynar qazana toxumları çıxardılmış bibər
qatıb,qaynadın.Sonra marinadı azca soyuduruq.
Bankaları sterilizə edirik,içinə
bibərləri,sarımsaqları yığırıq.Sonra marinadı bibərlərin üstünə tökürük,Lakin
bankanın başında azca yer buraxın.10 dəqiqə pasterizə edib,ağzını bağlayın.