Tərkibi:
5 kq
pomidor
1 st . şəkər tozu
Leçonu
sterilizə edilmiş bankalara doldurun, metal qapaqları bankaların ağzına qoyun
Digər Leço resptləri
1 kq
yerkökü
1 kq soğan
3 kq qırmızı şirin
bibər
1/2 st. duz
qara
istiot
sirkə
Hazırlanması:
Əvvəlcə bibərləri yuyuruq,
bibərin toxumlarını çıxardırıq,çöp-çöp doğrayırıq.
Sonra soğanı
doğrayı, kökü
sürtgəcdən keçirin.
Sonra diqqətlə qarışdırın, duz və şəkər tozu əlavə edin.
Pomidorun qabığını soyun. Mətbəx robotundan keçirin. Bunu hazırladığınız kütlənin üstünə tökün, odun üstünə
qoyun.
Qaynara
düşəndə sonra 30 dəqiqə bişirin, qara istiot və sirkə əlavə edin.
Bankaları 90 dərəcə temperaturda 10-15 dəqiqə
pasterizə edin. Sonra qapaqlarını möhkəm bağlayın.
Soyuyandan sonra bankaları
sərin yerdə saxlayın.
Məmmədova Nərmin xanım , Şəki şəhəri
Digər Leço resptləri