Leço(mac.lecso`)-yayda yetişən
tərəvəzlərdən hazırlanan salatdır .Adətən leçodan qışda istifadə olunur.Bu salat əsasən
macarlara məxsusdur,sonradan isə Avropada məhşurlaşmışdır. . Leçonun çoxlu,dəyişik reseptləri vardır.Əsasən tərkibibində bir neçə tərəvəz
mühüm yer tutur.Bunlar-bibər,pomidor və soğandır, kök və s.
Tərkibi
2.5
kq qırmızı bolqar bibəri
1.5
kq yaşıl bolqar bibəri
350 qram
soğan
550
qram kök
2
xörək qaşığı şəkər tozu
Yarım
stəkan qarğıdalı yağı
Duz,
istiot
Hazırlanması:
Əvvəlcə
soğanları soyuruq,yuyuruq, çöp- çöp doğrayırıq sonra qarğıdalı yağında qızardırıq.Sonra
üzərinəqabığı soyulmuş, çöp- çöp doğranmış pomidor əlavə edib,10 dəqiqə ərzində
qazanda bişiririk. Bibər yuyulur,toxumu çıxarırıq,sonra doğrayırıq, sonra
pomidorun üzərinə əlavə edirik.Mətbəx robotundan kökləri keçiririk və əlavə
edirik.Köklər ,bibərlərdəm daha incə olmalıdır.Sonra duz, istiot əlavə
edirik.Nəhayət ən sonda 2 xörək qaşığı şəkər tozunu qatıb, hamısını 30 dəqiqə
qaynadılır. Həmçinin uksuz da istifadə oluna bilər.
Digər Leço resptləri