Tərkibi:
500 q şirin
bibər
440q
pomidor
200 q
göbələk
150q xama
100 q düyü
3 x.q.
bitki yağı
2 soğan
2 deste
cəfəri
1 xörək
qaşığı kərə yağı
quru
qırmızı istiot
duz ,istiot
Hazırlanması:
İlk öncə
onu deyək ki, bu leço qışa saxlanmır. Əvvəlcə düyünü yuyun.Sonra üstünə duzlu
su, kərə yağı əlavə edib qaynadın.Qazana qat-qat qabığı doğranmış pomidorları, doğranmış
bibərləri və yumru düyünü qatıb, qaynadırıq. Sonra hər qata duz əlavə edin. Sonra
soğanı xırda-xırda doğranmış soğan, cefəri və göbələk əlavə edib,
qarışdırın.Üstünə quru qırmızı bibər ,su və xama əlavə edirik.Bunları
tavadakıların üstünə qatıb,20 dəqiqə zəif odda qaynadırıq.Sonra qazanın
qapağını götürüb,sobaya qoyun.Hazır olana qədər bişirin.
Muradova Mələk xanım , Balakən şəhəri
Digər Leço resptləri