20-25 ədəd yaşıl
şirin bibər
Kilo yarım(1.5 l ) pomidor tomatı
Yarım kq
soğan
Yarım kq şəkər
tozu
Yarım litr bitki
yağı
5 ədəd
dəfnə yarpağı
5-6 ədəd
dənəvər istiot
5 ədəd
ətirli ağ istiot
1 xörək
qaşığı duz
Hazırlanması:
Bunu yadda
saxlamaq lazımdır - bankalar və qapaqları sterilizə edilir sonra bankalar
yaxşıca yuyulur, zəif odun üstündə 3 dəqiqə saxlanılır, dəmir qapaqları isə dəqiqə
qaynar suda qaynadılır. Əvvəlcə yaşıl şirin bibərləri yuyub toxumlarını çıxardıb,
doğrayırıq.
Soğanı soyub,
təmizləyib nazik-nazik doğrayırıq.
Sonra leçonu
isti yerdə 10-12 saat saxlayın.
Həsənova Səkinə xanım , Bakı şəhəri
Digər Leço resptləri