четверг, 12 декабря 2013 г.

Toyuq şorbası

Ləvazimatlar:
Adambaşına 150 qram qoyun əti
50 qram noxud
20 qram ərinmiş yağ
40 qram düyü
20 qram təzə alça yaxud alça qurusu
Keşniş, zəfəran, duz, istiot
Hazırlanması:
Təmizlənmiş yuyulmuş və ütülmüş toyuq suda bişirilir. Sonra çıxardılır və bulyona düyü, yağda qızardılmış soğan vurulub qaynadılır. Bəzən xörəyin hazır olmasına az qalmış  içinə qabaqca soyuq suda isladılaraq ayrıca bişirilmiş noxud, yuyulmuş alça qurusu, albuxara əlavə edilib duz vurulur. Sonra dilim şəklində doğranmış toyuq əti və xırda doğranmış şüyüd qatılaraq yenidən bir az qaynadılır.

Previous Post
Next Post