воскресенье, 19 августа 2018 г.

Sobada kartof qızartması

Levazimatlar:
4 ədəd  kartof
1/4 stəkan zeytun yağı
1/4 çay qaşığı duz
1/4 çay qaşığı sarımsaq tozu
1/4 çay qaşığı bibər tozu
1/4 çay qaşığl istiot
2 xörək qaşığı xırda doğranmış cəfəri
1/4 stəkan rəndələnmiş parmesan pendiri
2 stəkan buz
Hazırlanma qaydası:
Kartofları yaxşıca yuyun və yarımay şəklində doğrayın. Dərin bir qaba su və buz tökün, üzərinə kartofları əlavə edin. 30 dəqiqə kənarda saxlayın, daha sonra kağız salfetlə kartofları qurulayın.
Soba paketinə duz, sarımsaq tozu, istiot, bibər tozu tökün. Kartofları da əlavə edib paketi bağlayın və silkələyin. Daha sonra zeytun yağı əlavə edin və yenidən yaxşıca silkələyin, kartoflar qarışığa yaxşı bulansın.
Yağlı kağız sərilmiş soba sinisinə kartofları yanbayan düzün. Əvvəlcədən 230 dərəcə qızdırılmış sobada 40-50 dəqiqə qızaranadək bişirin.Bir qabda xırda doğranmış cəfəri və rəndələnmiş parmesan pendirini qarışdırın. Sobadan götürdüyünüz kartofları pendirli qarışığa bulayın. Arzu etdiyiniz souslarla süfrəyə verə bilərsiniz.

Previous Post
Next Post